GO | NO GO #1

Gaan of niet gaan? Wij vatten het kort voor je samen. Vandaag: Flatland Gallery, het Rijksmuseum en Museum Het Rembrandthuis

Ruud van Empel – Souvenir d’Intime | Flatland Gallery

image2

GO: Ruud van Empel is de meester van Photoshop en het betere knip- en plakwerk. Niets is wat het lijkt in zijn werk: een foto blijkt een samenstelling te zijn van veel verschillende beelden.

NO GO: Hoewel het interessant is dat je een inzicht krijgt in zijn werkwijze, krijgen de foto’s van ons geen schoonheidsprijs.                                                                                                                                                          

Nog t/m 30 april 2016 te zienBeeld: Flatland Gallery, Ruud van Empel Still Life

Catwalk | Rijksmuseum

Catwalk Foto - Carola van Wijk

GO: Drie woorden: een bewegende catwalk. Mode is zelden zo cool gepresenteerd als nu in het Rijksmuseum. Een overload aan kant, hoepelrokken en schoudervullingen, op de best mogelijke manier.

NO GO: De hoeveelheid jurken in deze tentoonstelling is bijna ontelbaar. Er komt geen einde aan.                                                                                        

Nog t/m 22 mei 2016 te zienBeeld: Carla van Wijk

Rembrandts Naakte Waarheid | Museum Het Rembrandthuis

Rembrandthuis

GO: Rembrandt laat het vrouwelijk lichaam zonder filter zien: blubberbuiken, rimpels, hangende borsten. Deze tentoonstelling is een mooie reality check als je te erg gewend bent geraakt aan het kunstmatige schoonheidsideaal van nu.

NO GO: Verwacht geen ruimtes vol monumentale schilderijen van Rembrandt, want de tentoonstelling bestaat bijna alleen uit tekeningen en etsen.

Nog t/m 16 mei 2016 te zien. Beeld: Rembrandt, Zittend naakt vrouwelijk model (detail), c. 1661. Chicago, Art Institute of Chicago.

 

Further Projects