GO | NO GO #4

Gaan of niet gaan? Wij vatten het kort voor je samen. Vandaag: Ron Mandos, No Man’s Art Gallery en het Stedelijk Museum.

Konrad Wyrebek- ‘2 °C above ACCLI-M8 X’ | Ron Mandos

Kunstmeisjes.Ron_Mandos

GO: Wyrebek manipuleert digitaal al zijn beelden. Voor deze tentoonstelling is een speciale vloer neergelegd, waardoor je als het ware een van zijn werken inloopt. Het is een grote pixel-mania.

NO GO: De tekst is niet om door te komen, dus je moet echt iemand van de galerie om uitleg vragen. Laat je ook niet afschrikken door de vreemde tentoonstellingsnaam. Wederom: uitleg nodzakelijk.

‘2 °C above ACCLI-M8 X’ van Konrad Wyrebek is nog tot 14 mei 2016 te zien bij Ron Mandos

 

No Man’s Art Gallery | Maxim Santalov – ‘Fantastic Equisetum’

IMG_7084

GO: No Man’s art Gallery is geen standaard galerie, maar organiseert over de hele wereld bijzondere pop-up exposities met jonge kunstenaars. Ontdek hier getalenteerde, betaalbare kunstenaars uit Moskou tot
Zuid-Afrika.

NO GO:  De werken van Santalov zijn vrolijk, maar kinderlijk. Neem vooral de tijd voor de ruimte met werken uit de vaste collectie, die zijn indrukwekkender.

De tentoonstelling ‘Fantastic Equisetum’ van Maxim Santalov is nog tot en met 22 mei 2016 te zien bij No Man’s Art Gallery

 

Wonen in de Amsterdamse School | Stedelijk Museum Amsterdam


GO:
Wie zegt dat alleen schilderijen kunst zijn? Deze expo laat Nederlandse interieurontwerpen uit de jaren 1910-1930 zien. Meubilair, art deco klokken en lampen, maar ook bijvoorbeeld behang en prachtige affiches. De zalen zijn groot en sfeervol ingericht, en er wordt ook extra context geboden door de invloed uit Parijs en Indonesië aparte ruimtes te geven.

NO GO: Deze tentoonstelling heeft alles: een gevarieerde collectie, een mooie aankleding en genoeg achtergrondinformatie. Een onvervalste tip: geen enkele reden om niet te gaan!

De tentoonstelling ‘Wonen in de Amsterdamse School’ is nog tot en met 28 augustus 2016 te zien. Cover beeld: Gert-Jan van Rooij, via Stedelijk Museum Amsterdam.

 

Further Projects