De Kunstmeisjes 07 februari 2017

SPECIAL: Art Rotterdam Week Special

Komend weekend is er maar één stad in Nederland die telt: Rotterdam. Wat is er te zien en wat mag je absoluut niet missen? Wij hebben het op een rijtje gezet in deze Art Rotterdam Week Special.

Hij is er weer, de Art Rotterdam Week! Wij zijn al druk bezig om komend weekend rammend vol te plannen en delen graag ons enthousiasme met jullie. Van donderdag tot en met zondag kun je in de moderne havenstad namelijk verschillende beurzen en pop-up expo’s bezoeken, op toffe locaties als de Van Nelle Fabriek en zelfs een cruiseschip (fancy, schmancy!). Hier ontdek je hedendaagse werken van zowel jonge als gevestigde kunstenaars en ontwerpers, met fotografie, schilderkunst en design. Ja toch, niet dan?

Kleine waarschuwing: wij proberen ons vooral ook mentaal voor te bereiden op De Grote Verleiding. Alle kunstwerken zijn namelijk gewoon te koop! Rol jezelf dus van tevoren door een grote dosis zelfbeheersing, of (in het meer gunstige geval) sla je spaarpot in scherven en neem een grote tas mee. En zoals altijd met events als de Art Rotterdam Week is er veel te veel te doen, en veel te weinig tijd. Wij hebben dus een top-3 gemaakt van beurzen die je écht niet wilt missen.

Art Rotterdam
Het main event van de Art Rotterdam Week is natuurlijk de Art Rotterdam (duh). Deze kunstbeurs in de Van Nelle Fabriek vindt alweer voor de 18e keer plaats en trekt ieder jaar de beste galeries van Nederland en buitenland. Er zijn een paar kunstevents per jaar waar het echt ‘zien en gezien worden’ is, terwijl de kunst ook nog eens van hoge kwaliteit is. Dit is er één van. Wil je alvast een idee krijgen van wat je op de Art Rotterdam kunt verwachten? Onze vrienden van FRAEMd hebben een sneak preview op hun website voor je klaargezet! Wil je liever op de  beurs rondgeleid worden? Dat kan ook, tijdens de mastersclass ‘kunst aankopen’ bijvoorbeeld. Vinden we leuk.

Hoe lang doe je erover:
Wij zijn zelf minstens 24 uur zoet, maar trek er sowieso een paar uur voor uit.

Hoeveel kost het:
Normale entree: €17,50
Online: €13,50 (€4 korting en niet in de rij staan!)
Wil je liever 2 dagen? Dan is er online ook een 2-daags ticket te koop voor €20,-

Openingstijden:
woensdag 8 februari (alleen met uitnodiging) | 18:00 – 22:00
donderdag 9 februari | 11:00 – 19:00
vrijdag 10 februari | 11:00 – 21:00
zaterdag 11 februari | 11:00 – 19:00
zondag 12 februari | 11:00 – 19:00

Meer informatie: Check hier het hele programma en alle activiteiten van Art Rotterdam.

Als je dit leuk vindt, ga dan ook even langs bij:
Vlakbij Centraal Station zit CINNNAMON Gallery, waar je nu werken van de jonge Britse kunstenaar Jon Pilkington (1990) de Nederlandse Esther Tielemans (die we eerder noemden in onze Kerst Special) kunt zien. Perfect voor als je onderweg naar de trein toch nog even wat meer kunst wilt checken. [meer info]

Haute Photographie
Deze beurs wordt pas voor de tweede keer georganiseerd in Las Palmas, recht tegenover het Nederlands Fotomuseum. Met uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug, vind je hier fine art photography. Eén ding is dus zeker: dat wat er hangt is goed. De basis van de beurs is een groepstentoonstelling van de grote meesters van fotografie, waar omheen werken van nieuwe talenten worden getoond. Ook leuk: er is een boekenmarkt, waar je ook de catalogus van Haute Photographie kunt vinden. Kan je niet wachten? Je kunt ‘m online alvast bestellen. Van zulke dingen worden wij dus heel hebberig.

Hoe lang doe je erover:
Ongeveer 2 uur

Hoeveel kost het:
De entreeprijs is €10,-
Als je je kaartje van de Art Rotterdam / Nederlands fotomuseum / Rotterdam Contemporary  laat zien krijg je 25% korting.

Openingstijden:
woensdag 8 februari | 18:00 – 23:00
donderdag 9 februari | 12:00 – 19:00
vrijdag 10 februari | 12:00 – 19:00
zaterdag 11 februari | 11:00 – 22:00
zondag 12 februari | 11:00 – 18:00

Meer informatie:
Bekijk hier de website van Haute Photographie voor alle deelnemers en overige informatie.

Als je dit leuk vindt, ga dan ook even langs bij:
We zeiden het al: recht tegenover Las Palmas zit het Nederlands Fotomuseum. Wil je meer fotografie zien, kun je hier je hart ophalen bij bijvoorbeeld de expo Europa. What Else? met foto’s van onder andere de beroemde Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson. Tijdens de Art Rotterdam Week vinden hier ook leuke evenementen plaats, zoals een introductie op het verzamelen en conserveren van fotografie. Ideaal voor als je je eerste foto wilt kopen (of net hebt gedaan) en wilt weten hoe je een collectie het best kunt bewaren en beheren! [meer info]

OBJECT Rotterdam
We gaan al heel lekker op de website van OBJECT, dus we hebben hoge verwachtingen van deze beurs op de SS Rotterdam. Meer dan 75 ontwerpers presenteren hier hun limited editions, zodat jij je eindeloos kan vergapen aan design, design, design. Wij verheugen ons onder andere op de papieren baksteenbankjes van WooJai Lee, de stoelen van PaulSalet & Workingbert en de geweldige spiegels van Lucas & Lucas, om maar een paar voorbeelden te noemen! Het is echter niet alleen maar ‘kijken naar mooie dingen’ op OBJECT, je kunt ook speeddaten, bingo spelen en een heuse veiling bijwonen.

Hoe lang doe je erover:
Deze beurs is zeker niet zo groot als Art Rotterdam, dus je kan het ook prima combineren met een bezoekje aan een ander event. Als je de brug naar de Wilhelminapier oversteekt (loop gewoon richting de hoge wolkenkrabbers), ben je zo bij Haute Photographie en het Nederlands Fotomuseum.

Hoeveel kost het:
De entreeprijs is €10,-

Openingstijden:
vrijdag 10 februari | 11:00 – 19:00
zaterdag 11 februari | 11:00 -19:00
zondag 12 februari | 11:00 – 19:00

Meer informatie:
Vind hier alle informatie over OBJECT Rotterdam.

Als je dit leuk vindt, ga dan ook even langs bij:
Er gebeurt nog meer op Katendrecht, het eilandje waar vroeger nog de hoeren van Rotterdam zaten en de boten uit China aankwamen. Loop van het cruiseschip door naar het Deliplein, waar het Rotterdam Photo Festival wordt georganiseerd: ‘street wise photography’ tentoongesteld in zeecontainers.


Geloof het of niet, er is nog veel meer te doen in Rotterdam komend weekend. Ben je dus helemaal in de arty mood gekomen en wil je meer? Check hier het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de Art Rotterdam Week: http://www.artrotterdamweek.com/users/130/content/home/index.html