De Kunstmeisjes is opgericht door drie jonge kunsthistorici: Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra. Wij nemen je mee in de kunstwereld en vertellen welke exposities je niet mag missen.

Kunst hoeft niet moeilijk te zijn, en al helemaal niet elitair. Je moet gewoon weten waar het allemaal gebeurt en wat je nu eigenlijk ziet.  Samen met onze redacteuren schrijven we wekelijks recensies over tentoonstellingen in Nederlandse musea en galeries. Volg ons ook via Facebook en Instagram.

Contact: info@kunstmeisjes.com

 

Mirjam V_CRK8452 Nathalie V_CRK7840 Rene V_CRK7725
Mirjam Kooiman

Mirjam (1990) is de diehard academicus van het stel. Ze deed de master Museumconservator (UvA/VU) en werkte een jaar als conservator in opleiding bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Sinds 2015 maakt ze fotografietentoonstellingen, en werkt ze graag met jong talent. Dankzij een Marokkaans vriendje is ze ook dol geworden op Arabische hedendaagse kunst.

Nathalie Maciesza

Nathalie (1989) heeft in 2015 de master Kunstgeschiedenis aan de UvA afgerond en noemt Rembrandt onophoudelijk haar bff. Dagelijks probeert ze vrienden (en vreemden) ervan te overtuigen dat de Gouden Eeuw de beste kunstperiode is. Ze schreef eerder voor o.a. Spunk en World Cinema Amsterdam. Nu werkt ze bij Collectie Six en Museum Het Rembrandthuis.

Renee Schuiten-Kniepstra

Renee (1989) werkt sinds begin 2015 bij Borzo Gallery in Amsterdam. Na het afronden van haar tweede master aan de VU (Kunst-, Markt-, en Connaisseurschap) is ze haar huidige baas tegengekomen op een borrel van een kunstbeurs (het bewijs: netwerken werkt). Ze is gek op conceptuele kunst en lelijke katten. Oh, en ze woont niet in Amsterdam, wel “vlakbij”, maar daar hebben we het verder niet over.

Disclaimer: Alle meningen en uitspraken op deze site en aanverwante (social media) pagina’s zijn op persoonlijke titel en op geen enkele wijze verbonden aan of representatief voor de (kunst-)instellingen waar elk van De Kunstmeisjes voor werkt. In het geval dat wij een tentoonstelling in een museum / galerie bespreken waar een van De Kunstmeisjes werkzaam voor is, neemt zij geen deel aan de beoordeling. 


 

Foto’s door Charlotte Kropholler Photography

Advertenties