Groeps_CRK8190

De Kunstmeisjes is een Amsterdam-based collectief van vier jonge kunsthistorici. Wij vertellen welke tentoonstellingen je absoluut moet bezoeken, en wanneer je beter thuis kan blijven. En dan vooral waarom. Want kunst hoeft niet moeilijk te zijn, en al helemaal niet elitair. Je moet gewoon weten waar het allemaal gebeurt en wat je nu eigenlijk ziet. Met een grote liefde voor kunst (en wijn, maar dat terzijde) nemen we jullie mee in de Amsterdamse kunstscene en daar buiten.

Contact: info@kunstmeisjes.com

 Mirjam V_CRK8452  Rene V_CRK7725
Mirjam Kooiman

Mirjam (1990) is de diehard academicus van het stel. Ze deed de master Museumconservator (UvA/VU) en werkte een jaar als conservator in opleiding bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Sinds 2015 is ze curator bij Foam, waar ze haar voorliefde voor fotografie kan botvieren. Dankzij een Marokkaans vriendje is ze ook dol geworden op Arabische hedendaagse kunst.

Renee Schuiten-Kniepstra

Renee (1989) werkt sinds begin 2015 bij Borzo Gallery in Amsterdam. Na het afronden van haar tweede master aan de VU (Kunst-, Markt-, en Connaisseurschap) is ze haar huidige baas tegengekomen op een borrel van een kunstbeurs (het bewijs: netwerken werkt). Ze is gek op conceptuele kunst en lelijke katten. Oh, en ze woont niet in Amsterdam, wel “vlakbij”, maar daar hebben we het verder niet over.

 Nathalie V_CRK7840  Emma V _CRK7619
Nathalie Maciesza

Nathalie (1989) heeft in 2015 de master Kunstgeschiedenis aan de UvA afgerond en noemt Rembrandt onophoudelijk haar bff. Dagelijks probeert ze vrienden (en vreemden) ervan te overtuigen dat de Gouden Eeuw de beste kunstperiode is. Ze schreef eerder voor o.a. Spunk en World Cinema Amsterdam. Nu werkt ze bij Collectie Six en Museum Het Rembrandthuis.

Emma Helsloot

Emma (1990) ziet verkopen als een kunst en werkte na haar master aan de VU bij verschillende galeries. Dit jaar maakte ze de switch van galeriewereld naar bedrijfsleven en werkt ze als account manager bij Meltwater. Ze kijkt nog altijd naar kunstwerken met de gedachte of het goed verkoopt, maar ook of ze het zelf zou willen hebben. Naast tentoonstellingen beoordeelt ze net zo lief de museumcafés.

 

Disclaimer: Alle meningen en uitspraken op deze site en aanverwante (social media) pagina’s zijn op persoonlijke titel en op geen enkele wijze verbonden aan of representatief voor de (kunst-)instellingen waar elk van De Kunstmeisjes voor werkt. In het geval dat wij een tentoonstelling in een museum / galerie bespreken waar een van De Kunstmeisjes werkzaam voor is, neemt zij geen deel aan de beoordeling. 


 

Foto’s door Charlotte Kropholler Photography