GO | NO GO #2

Gaan of niet gaan? Wij vatten het kort voor je samen. Vandaag: Mini Galerie, Museum Van Loon en Amsterdam Museum

Merijn Hos –  The Arrival of a New Moon | Mini Galerie

Mini-Galerie_Merijn-Hos_The-Arrival-Of-A-New-Moon_4-418x278

GO: De Mini Galerie van Julia (1989) is opvallend fris en vernieuwend. Je bent er vast al vaak langsgefietst – stap er nu ook eens naar binnen voor een mini bezoek.

NO GO: De werken op de begane grond doen denken aan een knutselklasje. Zijn grafisch ontwerp is sterker, werp daarom (alleen) een blik op de bovenverdieping en houd de galerie in de gaten voor de volgende tentoonstelling.

Nog t/m 16 april 2016 te zienBeeld: Mini Galerie.


Mode bij Van Loon | Museum Van Loon

_62A3797

GO: Een bezoek aan Museum Van Loon is alsof je eventjes Downton Abbey instapt. In deze tentoonstelling zie je de kostuums naast de bijbehorende portretten: next level ‘kunst in zijn oorspronkelijke context’.

NO GO: Het aanbod is beperkt, verwacht geen overzicht van de hele modegeschiedenis.

Nog t/m 30 mei 2016 te zienBeeld: Museum Van Loon.


Made in Amsterdam | Amsterdam Museum

25409819925_87db0ccfaa_z

GO: Deze tentoonstelling laat 100 jaar Amsterdamse kunst in 100 werken zien, dus er is voor ieder wat wils. Een aantal hoogtepunten zijn de werken van Martin Monnickendam, Ed van der Elsken en Marlene Dumas.

NO GO: Je krijgt precies wat er beloofd wordt: heel veel verschillende werken. Het geheel vormt een moeilijk te volgen kunstkakofonie.

Nog t/m 31 juli 2016 te zienBeeld: Tanja Ritterbex in haar atelier in De Ateliers Amsterdam. Fotograaf: Hugo Thomassen, 2015.

Further Projects